Pad nezaposlenosti u Severnobačkom okrugu

Broj nezaposlenih u Severnobačkom okrugu u septembru mesecu bio je manji za 1.833 nezaposlena lica u odnosu na isti period prošle godine.
Broj nezaposlenih u Severnobačkom okrugu u septembru mesecu bio je manji za 1.833 nezaposlena lica u odnosu na isti period prošle godine.

Kako je Tanjugu rečeno u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Subotici, u septembru 2014. godine u severnobačkom okrugu evidentirano je 15.854 nezaposlenih lica, od toga u Subotici 10.474, u Bačkoj Topoli 3.241, i Malom Iđošu 2.139.

Od početka godine zaključno sa 30.09.2014. godine, po podacima ove službe, u Severnobačkom okrugu sa evidencije Nacionalne službe zaposleno je 4.184 lica, od čega je u Subotici zaposleno njih 3.037.

"Ako poredimo sa podacima iz istog perioda prošle godine kada je u severnobačkom okrugu evidentirano 17.687 lica, primećujemo da se broj nezaposlenih smanjio za 1.833 lica", rečeno je u ovoj službi.

Posmatrano prema starosnoj strukturi, skoro svaki četvrti na listi ima do 30 godina starosti, a oko 30 odsto više od 50 godina. Zastupljenost žena na evidenciji je oko 50 odsto. Prvi i drugi, odnosno treći i četvrti stepen stručne spreme ima gotovo podjednak broj nezaposlenih, 45, odnosno 46 odsto, dok šesti i sedmi stepen stručne spreme ima oko devet odsto od ukupnog broja nezaposlenih.

"Posmatrajući broj lica na evidenciji po dužini čekanja na posao, uočavamo da najviše lica na posao čeka od 1 do 2 godine i to oko 20 odsto, zatim do 3 meseca oko 13 odsto", rečeno je Tanjugu u ovoj službi.

Broj nezaposlenih osoba sa invaliditetom iznosi u Severnobačkom okrugu 554, a od početka godine su sa evidencije zaposlene 83 osobe sa invaliditetom.

Zahvaljujući programu javnih radova, zaposlenje na šest meseci dobiće 37 osoba sa invaliditetom koje su putem konkursa angažovala uglavnom udruženja i organizacije koje okupljaju, odnosno pomažu invalidima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina