Bačka Topola: Prodaje kuću "pod pritiskom fašista"

U blizini Bačke Topole ponovo je postavljena tabla s natpisom: "Prodajem kuću radi iseljenja pod pritiskom mađarskih fašista i kriminalaca iz Bačke Topole".
U blizini Bačke Topole ponovo je postavljena tabla s natpisom: "Prodajem kuću radi iseljenja pod pritiskom mađarskih fašista i kriminalaca iz Bačke Topole".

Kako je za agenciju Beta rečeno u opštinskoj upravi u tom mestu, tabla je postavljena na privatnom posedu jednog od meštanina koji nije zadovoljan radom lokalne uprave. Predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak osudila je natpis i istakla da takve poruke štete višenacionalnoj sredini kao što je Bačka Topola.

"Žao mi je što se ovakve stvari dešavaju. Mi smo u kontaktu sa osobom koja je postavila i razumem da je neko ljut, ali ovo nije način za izražavanje nezadovoljstva", rekla je Kokai Mernjak. Ovo je drugi put u poslednje dve godine da se tabla sa takvim natpisom postavlja u blizini Bačke Topole.

Prošli put odgovornost za to preuzelo je udruženje građana Antifašistički pokret Martinović Matrosov. Predstavnik tog udruženja Svetozar Martinović saopštio je tada da nije imao nameru da bilo koga uvredi, već da je reč o poruci upozorenja zbog, kako je istakao, pojava koje narušavaju skladne međunacionalne odnose u Bačkoj Topoli.

Natpis su tada osudili predstavnici opštinskog Saveta za međunacionalne odnose u Bačkoj Topoli, kao i Saveza vojvođanskih Mađara.

  • Mariška

    16.10.2014 06:43
    @ Veliki Lebovski
    Zašto tenzije između Mađara i Srba? Gospodin Martinović koji več drugi put postavlja tablu sa istim natpisom, je crnogorske nacionalnosti,oženjen Mađaricom, imaju troje dece,i govori tečno mađarski,piše na portalu"Vajdasag ma".Pre bih rekla da ima nešto protiv lokalne vlasti.
  • veliki lebovski

    15.10.2014 20:39
    gde su
    Sad redovni dušebrižnici sa ovog portala da prokomentarišu ovu vest. Svi smo svesni da postoji prikrivena tenzija u vojvodini između mađara i srba. Ne želim da stanem na ničiju stranu samo mi bode oči činjenica da ovu vest niko ne komentariše.
  • ZoranNS

    15.10.2014 17:19
    Ovo mi liči na dron pušten na stadion
    Ovo mi liči na dron pušten na stadion zvana Vojvodina. U Srbiji pa i u Bačkoj Topoli su 90 policajaca Srpske nacionalnosti, i ako postoji pritisak fašista to tamo treba prijaviti, siguran sam da neće ostati bez odgovora. Ovako liči, da nekom smeta mir i tolerancija, da traži privilegije koje ne pripadaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.