Zrenjanin: Otvoren 10. Festival meda

Na glavnom gradskom trgu danas je, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, otvoren jubilarni, 10. Festival meda.
Na glavnom gradskom trgu danas je, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, otvoren jubilarni, 10. Festival meda.

Festival meda od 2005. godine organizuju Pčelarsko društvo "Milivoj Bugarski" iz Zrenjanina i Pčelarsko društvo "AKAC" iz Mužlje, a na njemu se okupljaju izlagači - proizvođači meda i produkata od meda, kao i izlagača opreme i pribora za pčelarstvo iz svih krajeva Srbije. Festival je danas svečano otvorio zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je istakao da je  održavanje ove manifestacije od velikog značaja za Grad Zrenjanin.

- Sastavni deo jednog grada jesu njegove manifestacije koje se odnose na promociju zdrave hrane, a isto tako i na kulturna i sportska dešavanja. Zadovoljstvo je što u našem gradu imamo jedan ovakav festival, ovo je prilika da proizvođači izlože i prikažu nam svoje proizvode, da međusobno razgovaraju o proizvodnji, a ono što je veoma bitno je da građani dođu do kvalitetnog proizvoda - rekao je Santovac, ukazavši na izuzetan značaj meda u ishrani.

- Nažalost, vreme nam danas ne ide u prilog, ali se nadamo da će se vreme poboljšati i da će što više građana doći na trg i kupiti ove kvalitetne proizvode - dodao je on. Predsednik organizacionog odbora Festivala Pal Kovač kaže da su izuzetno ponosni što se ta manifestacija održava deseti put u našem gradu. - Preko deset godina uspešno sarađujemo i sprovodimo ovaj Festival, ali i savetovanje pčelara.

Ove godine prijavljeno je 28 izlagača, ali nam vremenske prilike ne idu u prilog pa je zbog toga na trgu trinaest izlagača. Međutim, očekujemo da će ih sutra ipak biti više - rekao je Kovač.

U okviru  Festivala, svake godine se održavaju i prateći programi i stručni skupovi, koji za cilj imaju unapređenje i promovisanje pčelarstva i proizvodnje meda, a u kojima učestvuju izlagači iz cele Srbije. Zrenjaninski pčelari kažu da su ih i tokom proizvodnje meda - medobranja pratili loši vremenski uslovi, ali da su i pored toga uspeli da ponude kvalitetne proizvode. Bilo je, navode, da su zbog obilnih kiša bilo i onih pčelara koji ove godine nisu izvrcali ni kap meda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.