Vršac: Pokušaj varanja na glasanju za Najširi osmeh?

Mala škola "Branko Radunković - Volja čini čuda", saopštila je da su primećene nepravilnosti prilikom glasanja za Najširi osmeh 2014.
Mala škola "Branko Radunković - Volja čini čuda", saopštila je da su primećene nepravilnosti prilikom glasanja za Najširi osmeh 2014.

- Bilo je onih koji su pokušali da na nepošten način obezbede pobedu svome favoritu i tako su kvarili širenje osmeha gradom. Nisu kriva ta deca, krivi su odrasli! Srećom, ima ih manje od 0,01 odsto od ukupnog broja onih koji su glasali - saopštila je Mala škola. Oni kažu da je biranje pobednika proteklo kroz tri faze.

Za početak, ceo tok glasanja praćen je uz pomoć sajta www.StatCounter.com, koji se bavi statistikom posećenosti sajtova i pruža nam mogućnost da se vidi kada je i ko posetio sajt. Vidi se čak i lokacija, operativni sistem, koji pretraživač koristi, rezolucija ekrana itd. Program koji se koristi za glasanje ne dozvoljava da se glasa za jednu istu osobu više puta, ali ima onih koji su pronašli načine da ga "prevare". Svaku nepravilnost prilikom glasanja Mala škola je mogla da vidi, ali na žalost nisu mogli da ih spreče. Zbog toga su uveli žiri, koji proverava regularnost glasanja, kod onih koji imaju najveći broj glasova, i kod svakoga uzima u obzir samo regularne glasove.

- Na taj način se trudimo da izbor za Najširi osmeh bude što pravedniji. Mada, ruku na srce, svaki osmeh ove predivne dece je pobednički. Zato smo obezbedili nagrade za sve - saopštila je Mala škola "Branko Radunković - Volja čini čuda", organizator Festivala dečje radosti "Širimo osmeh gradom" i izbora za "Najširi osmeh 2014".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.