Uhapšen tinejdžer zbog kamenovanja poslastičarnice

Zbog sumnje da je betonskom kuglom razbio staklo na izlogu poslastičarnice "Šar" vlasnika Albanca u Bečeju, policija je uhapsila osamnaestogodišnjeg Bečejca.
Zbog sumnje da je betonskom kuglom razbio staklo na izlogu poslastičarnice "Šar" koja je u vlasništvu meštanina albanske nacionalnosti u Bečeju, novosadska policija je uhapsila osamnaestogodišnjeg Bečejca.

U Bečeju je noćas kamenovana poslastičarnica "Ša"r, koja se nalazi u centru te opštine.

Prema rečima vlasnika tog objekta, napad se dogodio u ranim jutarnjim časovima, a o tome ga je obavestila policija. Nadležno tužilaštvo  kvalifikovalo je ovaj događaj kao krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, a policija će protiv osumnjičenog podneti i prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira.

Napad je odmah osudio bečejski odbor LSV. "Nešto je zatajilo u Bečeju, očigledno. Slučajno ili namerno? Pozivam Bečejke i Bečejce na zajedništvo i solidarnost, jer, pouka je jasna, dok smo zajedno niko nam ne može ništa, ako se podelimo po nacijama, po verama, po bilo čemu, onda smo lak plen i to nacionalističke kriminalne organizacije koriste i napadaće nedužne građane, naše komšije", istakao je predsednik bečejskog odbora LSV Ferenc Tot.

Podsetimo da je ovo još jedan u nizu napada na poslatičarnice i pekare širom Vojvodine i da je noćas kamenovana poslastičarnica "Telep" u Novom Sadu, a u Subotici je oštećen garažni deo na pomoćnom objektu Mudžahir džamije.

  • 20.10.2014 06:23
    A sta se to tebi Srbine Milose-ns lose dogadja,a da se ne dogadja i ostalim narodima na ovim prostorima?Po cemu si ugrozeniji?
    Hajde,ne lupetaj,leba ti!I ne brini o tudjim drzavama vec se posteno zagledaj u svoju.
    I ne bi bilo lose da se drzis teme.Ti si verovatno od onih koji su u skoli na pismenim zadacima promasivali temu.
  • Anonymus

    19.10.2014 22:56
    Ko ce ostati?!
    Madjari u Madjarsku, Srbijanci u Srbiju, Bosanci u Bosnu, Hrvati u Hrvatsku, Rumuni u Rumuniju, Slovaci u Slovacku...

    I ko nam ostade u Vojvodini? LALE? Ta nacionalnost ne postoji. Pravi Vojvodjani? Pa ni ta nacionalnost ne postoji.

    Ostade nam onda Vojvodina prazna... Svi smo se nekom sudbinom nasli ovde, ajde onda da ovaj prostor uredimo da bude dobar za zivot svih nas.

    Bas me briga ko je koje nacionalnosti, bitno je kakvi smo ljudi!

    U zdravlje.
  • MV

    19.10.2014 19:36
    Ovo nije ugrožavanje javnog reda i mira ni oštećenje tuđe imovine, nego izazivanje rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Zašto se tako i ne kvalifikuje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".