Poslanik demokrata i poslanica iz DSS-a preleteli kod Vulina

Pokrajinski poslanici Zoran Tanasković (DS) iz Plandišta i Svetlana Selaković (DSS) iz Novog Sada prešli su u Pokret socijalista.
Pokrajinski poslanici Zoran Tanasković (DS) iz Plandišta i Svetlana Selaković (DSS) iz Novog Sada prešli su u Pokret socijalista.

Kako navodi ta partija, Tankosić i Selaković će od sutra u Skupštini Vojvodine biti poslanici Pokreta socijalista i zastupati interese koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke.

"Njihovim prelaskom u stranku Aleksandra Vulina oslabljena je većina u pokrajinskom parlamentu koju predvodi DS", piše u saopštenju. Pokret socijalista je naveo da se i dalje zalaže za raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu Vojvodina, jer bi oni "dali legitimitet pokrajinskoj vlasti koja će zastupati volju gradjana pokrajine".

DS sada ima 48 poslanika, a demokrate, i bez podrške SVM-a još uvek mogu računati na većinu u parlamentu jer sa poslanicima Lige i Tadićeve partije imaju 63 mandata.

Samo od poslednjih izbora bilo je više desetina "preletanja", kako u Skupštini Vojvodine, tako i u Skupštini Novog Sada.

  • 28.10.2014 08:53
    dno ,dna...
    pa ko normalan moze da ode kod vulina???!prepoznali program?!?od mire do vucica!!a svojevremeno, otisao iz jula zbog koalicije sa radikalima!nego,koliko ste para dobili,da ne duzimo vise??
  • Cane

    27.10.2014 18:42
    Ajmo ajde
    Bravo Vuline. Nema veze što si julovac. Uzmi im sve. Moraćemo iz početka. Bez njih.
  • igor

    27.10.2014 18:14
    Takve su te demokrate iz raznih demokratkih stranaka kupis ih sve za evre nije ni cudo sto ih narod zove zuti lopovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.