Budžet APV manji za oko 1,5 milijardi dinara

Predlogom rebalansa pokrajinskog budžeta, budžetski iznos je smanjen za nešto više od 1,5 milijardi dinara.
Predlogom rebalansa pokrajinskog budžeta, budžetski iznos je smanjen za nešto više od 1,5 milijardi dinara.

Ukupni fiskalni deficit trebalo bi da bude oko 4,3 milijarde, izjavio je danas pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman pred sutrašnju sednicu skupštine APV.

Kako navodi, smanjenje, u iznosu od milijardu i 510 miliona dinara posledica je odluke da se odustane od zaduživanja do kraja ove godine, emitovanjem obveznica za nabavku opreme za bolnicu "Kamenica 2".

On je dodao da su u okviru tog iznosa i smanjena sredstva koja su poslata pokrajini iz republičkog budžeta u iznosu od 224 miliona dinara, zbog odluke o smanjivanju plata zaposlenima u prosveti. Radoman je kazao da su znatno smanjeni i prihodi u budžetu od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta.

Pokrajinski sekretar je napomenuo da je u predloženom rebalansu budžeta predviđeno povećanje iznosa u oblasti kapitalnih investicija, odnosno izdvajanje od 360 miliona dinara za dodatne troškove izgradnje Žeželjevog mosta. To je učinjeno na osnovu preporuke Vlade Srbije i sporazuma između Železnica Srbije i izvođača radova, koji je potpisan mimo Grada Novog Sada i Pokrajine, odnosno umesto njih, kazao je Radoman.

Kada je reč o budžetskim rashodima, predloženim rebalansom je predviđeno povećanje od 64 miliona dinara za obnovu područja oštećenih u majskim poplavama. U predlogu pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu ovogodišnjeg vojvođanskog budžeta navedeno je da ukupni budžetski rashodi iznose oko 62,5 milijardi dinara, dok su planirani prihodi 58,7 milijardi.

  • 27.10.2014 22:08
    di su nasi
    novci???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina