Irig: Uginule životinje ostavljaju na kapiji

Građani Iriga strahuju od zaraze, jer seljani uginulu stoku ne odlažu u kontejner smešten u krugu nekadašnjeg stočnog groblja, već leševe ostavljaju na kapiji.
Građani Iriga strahuju od zaraze, jer seljani uginulu stoku ne odlažu u kontejner smešten u krugu nekadašnjeg stočnog groblja, već leševe ostavljaju na kapiji.

I dok životinjske ostatke razvlače psi, u JP "Komunalac" odgovornost prebacuju na komunalnu inspekciju, koja po njima, slabo preduzima odgovarajuće mere.

"Kad idem na njivu, tuda prolazim, i ne mogu da verujem, kad vidim kako ovcu razvlače psi po putu", ogorčen je Irižanin koji nije želeo da se predstavi. Onom kome ugine životinja, potrebno je da pozove JP "Komunalac", koji je u mogućnosti da obezbedi i prevoz.

Kad se leš donese, komunalci zajedno sa veterinarom odlažu životinjski otpad u namenski kontejner, koji se potom otprema u kafileruju u Inđiji. V. d. direktora JP "Komunalac" u Irigu Rajko Bojčić tvrdi da svi dobro znaju kako treba da se postupa u toj situaciji, ali da seljani izbegavaju da plate za odlaganje leševa.

"Komunalcima treba da se plati plaća 16 dinara po kilogramu uginule stoke, pa primera radi, ako krava teži 300 kg, treba izdvojiti 4.000 dinara. Mi smo nekoliko puta obavestili komunalnu inspekciju, međutim, očigledno da se slabo reaguje", smatra Bojčić.

S druge strane, u opštinskoj komunalnoj inspekcijskoj službi tvrde kako dobro obavljaju posao i lopticu prebacuju na komunalce.

"Nama taj isti direktor prosledi prijavu, da je neko bacio ostatke životinja u potok. Niti znamo ko je, niti je taj radnik video nekoga. Kako onda da reagujemo, koga da kaznimo? Nikada u njihovoj prijavi nije konkretno navedeno ime i prezime, vreme, datum. Možemo jedino da podnesemo prijavu protiv "Komunalca" jer ne obavlja posao kako treba", uzvraća komunalni inspektor Zoran Mitić.

  • 05.11.2014 17:37
    Je*ena država
    Ovaj trošak bi trebalo da preuzme država, a ne da jadnog seljaka, koji je već pretrpeo štetu, još optereti sa nekakvim plaćanjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.