Predlog zajedničke sednice Vlada Vojvodine i Srbije

Pokrajinska vlada predložila je danas Vladi Srbije održavanje zajedničke sednice povodom razmatranja aktuelnih pitanja koja opterećuju rad vojvođanske vlade.
Pokrajinska vlada predložila je danas Vladi Srbije održavanje zajedničke sednice povodom razmatranja aktuelnih pitanja koja opterećuju rad vojvođanske vlade.

Na dnevnom redu zajedničke sednice našlo bi se, izmedju ostalog, pitanje finansiranja Vojvodine i, pored samog zakona o finansiranju, bilo bi reči o fiskalnoj strategiji, izmenama Zakona o prenosu nadležnosti, pitanju modela programskog budžeta.

Na toj sednici bi se razgovaralo i o Razvojnom fondu Vojvodine, kojem su osnivači i Vojvodina i Srbija, o Agenciji za osiguranje depozita, izgradnji tunela kroz Frušku goru, izgradnji Žeželjevog mosta i drugim gorućim pitanjima u različitim oblastima, za čije rešavanje je neophodan zajednički rad i saradnja, navodi se u saopštenju.

  • zloheb

    06.11.2014 12:24
    ovako
    Opet spin, opet destruktivan...
    Zajednička sednica bi bila ozbiljna gupost - Vojvodina i Srbija nisu sagovornici. To bi bilo isto kao kada bi se održala zajednička sednica gradskog veća Subotice i Vlade Vojvodne.

    Bilo bi mnogo svrsishodnije da se poradi na osmišljavanju konstruktivnog načina za koordinaciju planova i aktivnosti republičke i pokrajinske administracije pošto deceniju i po jedni nemaju pojma šta oni drugi rade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".