Zrenjanin: Podrška paraolimpijskom centru

Ministarstvo omladine i sporta podržava ideju o realizaciji projekta centra za paraolimpijce.
Ministarstvo omladine i sporta podržava ideju o realizaciji projekta centra za paraolimpijce.

"Mislim da su paraolimpijci svojim radom i svojim rezultatima da imaju jedan takav centar. Zahvalio bih Gradu Zrenjaninu što je prepoznao ogroman potencijal tog centra i na regionalnom nivou", rekao je  pomoćnik ministra za sport i omladinu Uroš Zeković, istakavši očekivanje da će taj projekat biti i uspešno završen.

Kako je naveo, Ministarstvo omladine i sporta radi na povezivanju svih subjekata u sportu, nacionalnih granskih saveza i lokalnih samouprava u cilju izgradnje sportske infrastrukture, a tako će učiniti i u ovom slučaju.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić pojasnio je da ideja o izgradnji paraolimpijskog centra Zrenjanin postoji već gotovo dve godine, ali da je ta priča intenzivirana u poslednjih nekoliko meseci.

"Plan je da on bude na našem sportskom centru, kiji već ima određene sportske terene, ali se oni ne održavaju valjano, a to je idealna prilika da se na tom mestu napravi paraolimpijski centar. Takvih centara postoje samo dva u Evropi, a oni, ne samo da su samoodrživi već omogućavaju prihode gradovima i državama u kojima su. Zaista postoji velika potreba ne samo u gradu Zrenjaninu, već i u celom regionu i ovom delu Evrope. Grad je to prepoznao davno, a sada će, na naše veliko zadovoljstvo, učiniti i Ministarstvo omladine i sporta", rekao je Radišić.

Kako je naveo, projekat obuhvata potpunu revitalizaciju postojećih terena, izgradnju novih terena, hotela koji će biti prilagođen, pre svega, osobama sa invaliditetom.

"Na taj način biće povećan i smeštajni kapacitet samog grada, ali će i sportisti sa invaliditetom imati odličan centar i smeštaj kakav zaslužuju. Takođe, u planu je povezivanje i drugih objekata, poput bazen koji je u blizini, a koji je već prilagođen tim osobama. Tako ćemo ispuniti našu obavetu, ali i ljudsku obavezu prema ovim sportistima, ali i svim drugim ljudima sa invaliditetom", rekao je Radišić i dodao da bi finansiranje trebalo da bude podržano od inostranih fondova, a ne republičkog budžeta.

U planu je da projekat bude završen do marta iduće godine, a početak izgradnje čim se obezbede sredstva, moguće već naredne godine.

  • 07.11.2014 19:47
    A gde je fiskulturna sala OS J.J.Zmaj...radisicu,lakrdijo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina