Sombor: Izabranim radnicima JKP "Prostor" povećane zarade

Petnaestak radnika Javnog komunalnog preduzeća Prostor dobiće veće plate za 20 do 30 odsto.
Petnaestak radnika Javnog komunalnog preduzeća Prostor dobiće veće plate za 20 do 30 odsto.

Kako piše portal SOinfo.org, nije jasan osnov povećanja plata, niti kako je moguć rast mesečnih zarada u vreme štednje u javnom sektoru.

Ono što je sigurno, navodi ovaj lokalni portal, je da su svi nagrađeni bliski zameniku direktora Dejanu Stanisavljeviću, koji važi za "sivu eminenciju" ovog javnog komunalnog preduzeća. Inače, na spisku radnika za povećanje plate nema onih koji prihoduju, pa se tako na listi ne nalaze zaposleni na prikupljanju pijačarine, odnosno zaduženi za zakup grobnih mesta ili produženog boravišta.

Usput, na spisku se nije našao ni jedan od 40 bivših radnika Čistoće, koji su preuzeti prilikom formiranja JKP Prostor. Možda baš zato što su nedavno upravo ovi radnici pokrenuli inicijativu za povratak u matično preduzeće, ili što su među najaktivnijim sindikalcima Prostora.

Inače, članovi sindikalne organizacije JKP Prostor pod neprestanim su pritiskom upravo gore pomenutog zamenika Stanisavljevića i "njegovih radnika", koji na sve načine pokušavaju da onemoguće normalno funkcionisanje sindikata, piše SOinfo.org.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.