Pančevo: Od sutra otvoren most na Tamišu

Posle skoro pet meseci radova na rekonstrukciji, od subote u devet sati most preko Tamiša biće otvoren za saobraćaj.
Posle skoro pet meseci radova na rekonstrukciji, od subote u devet sati most preko Tamiša biće otvoren za saobraćaj.

Tokom radova popravljena je betonska i čelična konstrukcija, zamenjeni su slivnici i urađena nova hidroizolacija. Vrednost izvedenih radova je oko 86 miliona dinara.

Pre ove rekonstrukcije, poslednji veliki zahvati na mostu urađeni su 2002. godine. Most preko Tamiša izgrađen je 1936. godine i sve dok nije izgrađena prevodnica sa mostom, dugo je predstavljao jedinu kopnenu vezu sa Beogradom. Rekonstrukcija koja je započeta pre pet meseci detaljnije je urađena od ondašnje, kazao je gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov.

"Kao gradonačelnik i Pančevac, izuzetno sam srećan što smo uspeli da odvojimo sredstva i izvršimo totalnu rekonstrukciju mosta preko Tamiša, koji je izuzetno značajan za građane Pančeva. Ovo je strateški važan most za Pančevo. Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo, i pored toga što u budžetu nije bilo para, imali smo milijardu prihoda manje u odnosu na 2013, uspeli da privedemo radove kraju", izjavio je Pavle Radanov.

Most preko Tamiša zatvoren je za saobraćaj 19. juna, jer je bio u veoma lošem stanju i bila je ugrožena bezbednost svih koji su prelazili preko njega, kaže Nenad Stanojević, direktor JP "Direkcija za izgradnju Grada". Bilo je problema sa odvođenjem atmosferskih voda, sleganjem tla i propadanjem kolovoza. Zbog loših vremenskih uslova koji su pratili radove ostalo je još posla, ali to neće uticati na bezbednost i odvijanje saobraćaja preko mosta, kaže Stanojević.

"Potrebno je da se osiguramo da narednih godina ne dođe ponovo do ubrzanog sleganja tla i propadanja kolovoza na donjem stroju puta, nasipu i stubu koji se nalazi u potopljenom delu sa beogradske strane", dodao je Nenad Stanojević.

Most preko Tamiša otvara se za saobraćaj za Dan Grada, odnosno subote, 8. novembra od devet sati ujutru. To znači da su radovi završeni osam dana pre roka, jer je planirani rok za završetak radova bio 17. novembar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.