Novi Bečej: Šućurović sa najvećim opštinskim primanjima

Najviša neto primanja koja uključuju zarade i sve oblike naknada i ostalih primanja iz budžeta šest upoređenih vojvođanskih opština za 2013. godinu ima predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović, prosečno 153.805,00 dinara mesečno.
Najviša neto primanja koja uključuju zarade i sve oblike naknada i ostalih primanja iz budžeta šest upoređenih vojvođanskih opština za 2013. godinu ima predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović, prosečno 153.805,00 dinara mesečno.

Najniža primanja ima predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, prosečno 85.588,82 dinara.

Bečejsko udruženje mladih je u okviru projekta iz oblasti javnih finansija uputio zahteve za pristup informacijama od javnog značaja sa identičnim pitanjima vezanim za sve vidove primanja predsednika opština u više susednih opština, kako bi se sprovela uporedna analiza.

Što se tiče opštine Novi Bečej, predsednik opštine Saša Šućurović je u poslednje ažuriranom izveštaju podnesenom Agenciji za borbu protiv korupcije 30. jula 2012. godine naveo mesečni neto prihod od 106.870,00 dinara.

Kada je reč o 2013. godini, Šućurović je najveća primanja imao tokom decembra - čak 154.732,24 dinara, što značajno odudara od njegovih prosečnih primanja od 108.369,74 dinara, što je takođe enormna suma.

Uz prikaz zarada predsednika opštinska uprava Novi Bečej je dostavila i Evidenciju zarada, naknada i ostalih primanja za 2013. godinu Odseka za finansije i privredu za predsednika opštine Novi Bečej, Sašu Šućurovića, u čijem opisu stoji navedeno da su u pitanju autorski i ugovori o delu. Nakon odbijenih poreza i doprinosa, Šućuroviću je na mesečnom nivou za, na primer, septembar, isplaćeno 105.675,00 dinara.

U daljem radu su se od opštinske uprave Novi Bečej zahtevale kopije ugovora na osnovu kojih su isplaćeni ovi iznosi, jer postoji opravdan interes javnosti da zna šta je predsednik opštine Saša Šućurović radio kroz autorski i ugovor o delu sa opštinom Novi Bečej, a da mu to već nije obuhvaćeno trenutnim opisom posla.

Nažalost, kopije ovih dokumenata još uvek nisu dostavljene, pa je upućena žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Matematički gledano, kada se saberu svi prihodi, zarade, naknade i ostala primanja koje je dostavila opštinska uprava Novi Bečej, a zahtevano je sve, dolazi se do podatka da je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović primao, u proseku, neto iznos 153.805,00 dinara na mesečnom nivou u 2013. godini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.