Pančevo: Opomene "Higijene" zbog dugovanja

Mnogi građani u Pančevu bili su iznenađeni kada su videli opomenu pred utuženje koju su dobili od "Higijene" tokom prethodnih dana, iako nisu, na primer, platili samo jedan račun.
Mnogi građani u Pančevu bili su iznenađeni kada su videli opomenu pred utuženje koju su dobili od "Higijene" tokom prethodnih dana, iako nisu, na primer, platili samo jedan račun.

Opomene su stigle na 12.000 adresa. Dobra vest je što, iako je bilo i takvih glasova, neće morati da dođu na šalter ovog javnog preduzeća ako plate dug do sledeće provere, to jest do 20. novembra.

I oni koji su možda dug "Higijeni", ako je veći od 500 dinara, platili 21. oktobra, dobili su opomenu pred utuženje. Spisak dužnika pravljen je dan ranije. Tako se moglo desiti da neko nije platio račun samo za septembar i uz ne tako veliku kamatu iz prethodnog perioda je upao na ovaj spisak, kažu iz "Higijene".

- Građani su opomene dobili za osnovni dug, a neki za kamatu, jer nekima je kamata bila viša od 500 dinara. Opomene su dobili i oni koji su platili nakon 20. oktobra. Taj datum je uzet za presek. Rok za izmirenje računa koji važi za sve je do 20. novembra. To je rok za izmirenje dugovanja da se ne bi došlo u nemilu situaciju utuženja i pravljenja većih troškova, rekla je Marija Andrić iz "Higijene".

Ipak, sreća je što na šalter "Higijene" neće morati da dođe 12.000 građana, to jest predstavnika domaćinstava, ako plate dug do "sravnjivanja", kako se to kolokvijalno kaže, sledećeg meseca, to jest 20. novembra. Ali za eventualne reklamacije mora se doći na šaltere ili u Ulici cara Lazara ili Dimitrija Tucovića. Isto je i sa onima koji imaju velike dugove i žele da ih podele u rate.

- Kao i ranijih godina dug se može reprogramirati na šest mesečnih rata, s tim što rata ne može biti niža od 1.000 dinara. Apelujemo na Pančevce da izmire dug što pre jer će tako izbeći troškove utuženja - dodaje Marija Andrić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina