Subotica: Finansijski saveti učenicima

Svega jedna trećina stanovnika Srbije poseti više od jedne banke u nameri da podigne kredit, pokazuju istraživanja Narodne banke Srbije.
Svega jedna trećina stanovnika Srbije poseti više od jedne banke u nameri da podigne kredit, pokazuju istraživanja Narodne banke Srbije.

Brojni građani ili ne znaju mehanizme, ili nisu upoznati sa svojim pravima i obavezama u odnosu sa finansijskim institucijama – ne čitaju ugovore do kraja, ne obraćaju pažnju na "sitna slova" u ugovorima.

Zbog toga je pokrenut sajt www.tvojnovac.nbs.rs, gde građani mogu dobiti savete vezane za odnose sa finansijskim institucijama. Neki od tih saveta predstavnici centralne banke prezentovali su učenicima srednjih škola u Subotici. Finansijske dileme vezane za upravljanje novcem koje im roditelji namenjuju za studiranje, jedna je od tema koje su, sa finansijske strane, predstavnici Narodna banke Srbije pokušali da objasne učenicima subotičkih srednjih škola.

S obzirom na to da je prelazak sa srednje škole na fakultet, ili zaposlenje nakon školovanja povezan sa mnogim finansijskim operacijama, poput otvaranja računa u banci i slično, učenicima su prezentovani i saveti koji su vezani za to kako da nauče da štede i upravljaju novcem koji su zaradili, ili koji im je poveren na najefikasniji način.

Osim ovih tema, učenicima su prezentovani i mnogi drugi saveti koji su namenjeni svim građanima, a koji se mogu pronaći na sajtu Narodne banke http://www.tvojnovac.nbs.rs.

Osim pomenutog sajta, građani sva pitanja iz ovog domena mogu postaviti i putem telefona 0800 111 110, svakog radnog dana u periodu od 8 do 21 čas. Poziv je besplatan, a na postavljena pitanja građani mogu dobiti odgovore odmah, ili najkasnije u roku od 48 sati.

Predavanje je realizovano u saradnji sa lokalnom samoupravom i lokalnom Kancelarijom za mlade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina