Pajtić: Pokrajinska vlada želi saradnju sa SNS

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da želi saradnju sa SNS kako bi se konačno rešili problemi koji muče Vojvodinu i njene građane, ali i dodao da poziv ne upućuje kao predsednik DS-a.

Komentarišući hapšenje šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislava Novakovića, predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je ocenio da je ono imalo "očiglednu političku, a ne pravnu konotaciju".

Pajtić je izjavio da želi saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) kako bi se konačno rešili problemi koji muče Vojvodinu i njene građane, ali i dodao da poziv ne upućuje kao predsednik Demokratske stranke (DS).

"Poziv na saradnju nije uputila Demokratska stranka, nego pokrajinska vlada. Želimo da pokažemo da SNS, ako želi dobro Vojvodini, može da pomogne tako što će otkočiti rešavanje nekih konkretnih problema koji muče Vojvodinu i njene građane, a koji stoje samo zato što republička vlast nije preslikana na pokrajinskom nivou", rekao je Pajtić za "Večernje novosti".

Predsednik Demokratske stranke naveo je da se republička vlada "nažalost oglušila na dva poziva na saradnju", što tumači kao stavljanje partijskih interesa iznad ostalih. "Za razliku od njih, mi sarađujemo sa lokalnim samoupravama u kojima je na vlasti SNS, jer verujemo da je neprihvatljivo kažnjavati građane ako su drugačije glasali. To bi naprednjaci, bez obzira na to da li su radikalske šinjele zamenili demokratskim kaputima, trebalo konačno da shvate", naveo je Pajtić.

Prema njegovim rečima, vlast u Vojvodini je stabilna, a sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvanom Pastorom uskoro će biti pripremljeni predlozi dva zakona - o finansiranju Vojvodine i izmenama zakona o prenosu nadležnosti.

  • @Novo naselje - 4 ever

    02.12.2014 14:30
    Kako znas da si ti razumeo? Citao si vise puta, kao sto predlazes? Rekao ti Pajtic licno? U pitanju je suva inteligencija?
  • TVRDJAVA

    30.11.2014 22:46
    BAC
    U ovo ne veruju ni oni koji su do juce bili sa vama a sad beze kao zecevi u druge partije da zatru i trag..
  • KALVARIJA

    30.11.2014 22:45
    ui
    Konotacija je ta da su pare nestale i da ih nema u kasi Ns, a zna se ko je rukovodio i gradom i parama. pajticu odreces se ti i Bore samo da ostanes u fotelji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.