Vršac: Počelo Republičko takmičenje u košarci za srednjoškolce

Vršac je danas ugostio najbolje srednjoškolske košarkaše i košarkašice koji će u međusobnom nadmetanju odlučiti pobednika takmičenja.
Vršac je danas ugostio najbolje srednjoškolske košarkaše i košarkašice koji će u međusobnom nadmetanju odlučiti pobednika takmičenja.

Organizatori Republičkog takmičenja u košarci za srednjoškolce su Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Srbije, Sportski savez Vršac, a pokrovitelji Ministarstvo omladine i sporta i Opština Vršac.

Vršački "Milenijum" se više puta tokom prethodnih godina istakao odličnom organizacijom najvećih sportskih takmičenja, te je današnji skup kontinuitet prethodnih događanja.

"Drago mi je da su Vršac i Centar Milenijum dobili domaćinstvo Republičkog takmičenja za najbolje srednjoškolske košarkaše i košarkašice. Nadam se da će mečevi proteći u fer i sportskom nadmetanju i da ćemo dobiti nove reprezentativce", rekla je članica Opštinskog veća zadužena za sport i omladinu Julkica Mitrašinović.

Organizacija školskih takmičenja je veoma važan segment u razvitku sportiste, te je i današnje takmičenje bila prilika da se najbolji srednoškolski košarkaši u međusobnom nadmetanju prikažu brojnoj publici.

"Školski sport je jedan od prioriteta lokalne samouprave. Podizanjem opštih uslova takmičenja dobijamo igrače spremne da jednog dana naslede sadašnje asove", rekao je član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Vladimir Stanojev.

Današnje takmičenje okupilo je devet ekipa koji su pobednici regiona i domaćina vršačku Gimnaziju "Borislav Petrov Braca" u muškoj, dok se Hemijsko-medicinska škola takmiči u ženskoj konkurenciji.

Pobednici Republičkog takmičenja u košarci za devojčice i dečake srednjih škola plasiraće se na Svetsko prvenstvo srednjoškolaca koje će se održati u Francuskoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina