Vrbas: Lekara pretukao pacijent sa dvojicom sinova

Lekar Šaraf al Bašir brutalno je pretučen u svojoj ordinaciji u Domu zdravlja u Vrbasu.
Lekar Šaraf al Bašir brutalno je pretučen u svojoj ordinaciji u Domu zdravlja u Vrbasu.

Napad se dogodio u ponedeljak popodne, oko 16.30, kada je doktor, koji radi i kao kućni lekar, po povratku sa terena počeo da radi u ambulanti.

"Pacijent je, čim sam došao u Dom zdravlja, počeo da viče gde sam, jer me čeka već pola sata. Rekao sam da moje radno vreme u ambulanti počinje u 16.30 i pitao ga da li ima zakazan pregled. Ispostavilo se da ja nisam njegov izabrani lekar i da je trebalo da se javi u ambulantu u Starom Vrbasu. Nisam reagovao na ružne reči i pretnje koje mi je upućivao, a on se ubrzo vratio sa svoja dva sina blizanca, upao u ordinaciju dok sam pregledao pacijentkinju, i sva trojica su krenula da me udaraju", ispričao je dr Bašir, koji je od agresivnog pacijenta i dvojice njegovih sinova zadobio prelom nosa i povredu usne, posle čega je prevezen na Urgentno odeljenje bolnice u Vrbasu.

Dr Bašir je, po završetku studija medicine u Novom Sadu, počeo da radi u Vrbasu 2008. godine kao prvi i dosad jedini kućni lekar u ovom gradu, ali je istovremeno polovinu radnog vremena nastavio da provodi u ordinaciji.

Doktor je u našu zemlju došao iz Jordana, ali ističe da napad na njega nema nacionalnu osnovu. Napadač na njega je dobro poznat osoblju Doma zdravlja, tako da je policija brzo utvrdila njegov identitet. Dr Bašir je, kako kaže, pretučen dok je sedeo u lekarskoj stolici, a svedoci napada bile su pacijentkinja koju je pregledao i medicinske sestre, koje su utrčale u ordinaciju, ali nisu uspele da zaustave razjarenog pacijenta V. B. i dvojicu njegovih sinova.

Glavni tehničar opšte prakse Doma zdravlja u Vrbasu Mišo Jakšić rekao je da je osoblje ove ustanove ogorčeno napadom na doktora i da moraju biti preduzete mere da se medicinski radnici zaštite od osionih pacijenata.

Dr Bašir ističe da Dom zdravlja, nažalost, nema obezbeđenje, tako da u ustanovu može svako da uđe i radi šta hoće.

"Dolaze narkomani i pijani ljudi, ali sve to trpimo. Pacijent koji me je, zajedno sa sinovima, pretukao, nije bio u alkoholisanom stanju, ali mu nije bilo dovoljno to što me je vređao. Ležim u krevetu, krvarim i pitam se da li sam zbog toga učio medicinu", kaže dr Bašir.

Svi zaposleni u Domu zdravlja u Vrbasu danas će održati polučasovni protest i pružiti podršku svom kolegi Šarafu Al Baširu, koji je pre dva dana fizički napadnut u svojoj ordinaciji, navodi RTV.

  • boki

    03.12.2014 11:46
    Sad će to naši advokati da ubrzaju... ah da, kad prekinu štrajk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.