Bačka Topola: Ostavka predsednice opštine

Predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak podnela je ostavku, nakon što je to od nje zatražio njen stranački šef, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor.

Predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak podnela je ostavku, nakon što je to od nje zatražio njen stranački šef, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor.

Prethodno su mediji pisali o velikim premijama koje su iz opštinskog budžeta isplaćene gradonačelnici i pojedinim opštinskom čelnicima.

Ištvan Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine, potom je ocenio da je reč o "političkom, moralnom i ljudskom" prekršaju i naveo da je iznos stimulacije bio veći od prosečne plate u opštini.

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) zatražila je da u Bačkoj Topoli budu održani prevremeni lokalni izbori. "Oni koji su neodgovorno rasipali novac opštine koja se suočava s teškim ekonomskim i socijalnim problemima ne mogu dalje da vode opštinu", ocenio je DSVM.

  • Zdenko

    04.12.2014 12:33
    Smesno
    Kakva je ovo sprdacina,pa svi znamo da su oni godinama na dobrim funkcijama u dosta Gradova po Severno Backom Okrugu,iz tih Gradova mladi ljudi najvise se iseljavaju unazad deset godina gospoda iz SVM partije kada su dobili podrsku posedali su na mnogo jake funkcije na svim nivoima pogotovo u Subotici od tada Gradovi propadaju a mladi samo beze,ako im se neko zameri za nesposobnost u rukovodjenju odma se alarmira E.U i zale se na ljudska prava,uvek u koalicijama sa nekima koi su kao oni strucni i milina bozija ,a Suboticu iz godine u godinu sve vise i vise mladi napustaju,svi to vrlo dobro znaju ,i zasto i zbog cega ali se svi prave ludi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina