Sombor: Šest "Ravangrad Wine Fest"

Šesti međunarodni festival vina, hrane, čardi, salaša i tamburaša biće održan 5. i 6. decembra u Gradskoj hali "Mostonga" od 13 do 20 časova.
Šesti međunarodni festival vina, hrane, čardi, salaša i tamburaša biće održan 5. i 6. decembra u Gradskoj hali "Mostonga" od 13 do 20 časova.

Učestvuje 70 izlagača vina, hrane, salaša i tamburaša i udruženja žena iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Svečano otvaranje festivala je u petak, 5. decembra u 16 časova.

Na svečanom otvaranju učestvuju pevač Željko Vasić, violinista Robert Lakotoš, operski pevač Branko Maravić i somborski tamburaši. Festival otvara najpoznatiji Somborac – Zvonko Bogdan.

Hedonistički dvodnevni susret vinara i proizvođača hrane obeležiće vinarije "Dragić" iz Riđice, "Kiš", "Adžić" i  "Aleks bermet" iz Sremskih Karlovaca, "Mačkov podrum"  iz Iriga i mnogi drugi. Atmosferu će u subotu uveličati viteški red "Arena Zabatkientis" iz Subotice, koji će uz vinske rituale predstaviti tridesetak mladih vina sa Palića.

Prvi put ove godine festival će imati i Salon vina na kojem će se predsaviti najkvalitetnija vina Srbije. Ulaznice sa čašom staju 250 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.