"Muljanja" u Vojvodinašumama?

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas da je JP Vojvodinašume procenom da šuma kojima gazdujuju, vrede 6,7 milijardi dinara, višestruko potcenilo njihovu vrednost.
Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas da je JP Vojvodinašume procenom da šuma kojima gazdujuju, vrede 6,7 milijardi dinara, višestruko potcenilo njihovu vrednost.

Po reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Vojvodinašuma za 2013. godinu, koju je obavila DRI, kao nepravilnost se navodi i da vrednost zaliha drveta procenjena na 161,6 miliona dinara, ne uključuje vrednost posečenog drveta kao osnovnog materijala, te su i zalihe potcenjene.

Navodi se da je preduzeće Vojvodinašume iskazalo manju dobit za 2013. od ostvarene. To su posledice toga što obračun rezervisanja za šume nije vršen dosledno međunarodnim računovodstvenim standardima, te su prikazani veći rashodi, a nije izvršen ni obračun primljenih donacija u korist prihoda za 2013. godinu za iznos od 18,8 miliona dinara.

DRI je navela i da se zbog različitih cena rada po ograncima, zarade zaposlenih u Vojvodinašumama obračunavaju i isplaćuju u različitim iznosima za isti rad, što nije u skladu sa Zakonom o radu, kao i da direktori ogranaka imaju različite plate po osnovu različitog broja bodova.

Državna revizorska institucija objavila je danas rezultate revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2013. za Nacionalni park Đerdapa i javna komunalna preduzeće Lisje iz Novog Sada, Toplana iz Leskovca i Vodovod iz Užica.

  • gospodin

    06.06.2017 13:19
    i 2017-te ?
    Zašto DRI uopšte postoji kad i 2017. i dalje postoje isti problemi u JP, ništa se nije promenilo, na žalost još je i gore. Zaposleni primaju minimalac (izuzev ekipe na vrhu), zarada je i dalje različita, nisu uvedeni platni razredi, preko 100 zaposlenih je pokrenulo privatne tužbe protiv poslodavca i ....NIŠTA ???
    Ni slova o tome, ni kontrole, ni odogovornosti?
  • pera

    10.12.2014 07:16
    još jedna mahinacija marte takač dokle više
  • peđa

    08.12.2014 20:29
    komentar
    gospođa daje demanti da nije umanjila vrednost šuma. smešno. vrednost šuma 6.700.000,00 a godišnji prihod od šuma 3.800.000,00 znači da za 2,5 godina poseče sve šume.(ne) oprosti im bože ne znaju šta rade. zato nam je tako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina