Pastor: Nismo mi 'trojanski konj'

Predsednik SVM Ištvan Pastor kaže da SVM nema ambiciju da ruši većinu u pokrajinskom parlamentu i da je SVM "žrtva podmetanja" koja liče na ona iz devedesetih.

Predsednik SVM Ištvan Pastor kaže da SVM nema ambiciju da ruši većinu u pokrajinskom parlamentu i da je SVM "žrtva podmetanja" koja liče na ona iz devedesetih.

"Nismo mi 'trojanski konj' u toj većini, kako pojedinci spekulišu. A sve reči koje idu ka tome da se SVM, i uopšte vojvođanski Mađari, prikažu kao ugrađeni faktor nestabilnosti, nešto je što mene podseća na devedesete godine prošlog veka. Samo, tada je tu mračnu ulogu igrao Šešelj, usput nudeći sendviče, a danas su tu njegovu rolu preuzeli drugi", rekao je Pastor.

On je dodao da nije razgovarao sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom o tenzijama koje postoje između te dve vladajuće stranke u pokrajini i dodao da i nema nameru da razgovara.

Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine, ponovio je da prevremeni pokrajinski izbori nikome nisu potrebni, jer bi oni dodatno opteretili ozbiljnu situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

Prema njegovim rečima, nema ni razloga za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora. "Tačno je da unutar većine o nekim pitanjima ima značajnih razlika, ali pitam vas: zar to i u republičkom parlamentu nije tako, zar nije tako i u drugim zemljama koje su u složenoj političkoj situaciji? Ti se problemi, međutim, ne rešavaju raspisivanjem prevremenih izbora, nego dogovaranjem, razgovorima, i na kraju prevagom većinskog stava", kazao je Pastor.

  • DS22

    07.12.2014 17:53
    Koji je ovo Pastor
    Ovo pitanje sam postavio jer neznam koji je ovo Pastor ,dal onaj sto je 5 min.pre glasanja "vecini" udario NOZ u Ledja a poziva se sad da ce biti kako vecina odluci ! Pa g.Pastore vecina u kojoj je i lSV tvoj potpiasani koalicioni partner i deo vecine ,a ti kao neces sa njima da razgovaras !Aizjavljujes "bice kako vecina odluci" ,pa izvini Pastore ti SI U SVEMU MANJINA u toj koaliciji ,nemoj to zaboraviti .I jos nesto ne zaboravi moze se i bez tebe!
  • 07.12.2014 15:17
    Trojanski možda nisi, ali konj sigurno jesi.
  • Radenko

    07.12.2014 15:07
    Tačno, niste trojanski konji, samo ste konji. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.