Subotica: Regresiranje putnih troškova studentima

Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj će u narednoj godini regresirati deo troškova prevoza subotičkih studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju.
Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj će u narednoj godini regresirati deo troškova prevoza subotičkih studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju.

Zahtevi se mogu predati svakodnevno do 22. decembra. Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine donela je Odluku o regresiranju prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Pod međugradskim, odnosno, međumesnim prevozom studenata, podrazumeva se prevoz studenata između naseljenih mesta dve opštine, opštine i grada ili dva grada.

Uslovi za sticanje prava na regresiranje troškova prevoza su: da je student stanovnik Grada Subotice, da da svakodnevno putuje u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju, a što dokazuje kopijom mesečne karte prevoznika (uz prikaz originala) ili pojedinačnim kartama, da nije korisnik usluge smeštaja u studentskim centrima, da se školuje na teret budžeta Republike Srbije, da prvi put upisuje godinu osnovnih ili master studija na teret budžeta, da je apsolvent (produženi status) na fakultetima čiji je osnivač država, da nije korisnik stipendije i kredita Ministarstva prosvete, Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu, Izvršnog veća AP Vojvodine i drugih fondacija, organizacija i preduzeća, da nije zaposlen/a.

Zahtevi za regresiranje mesečnih karata, kao i informacije o potrebnoj dokumentaciji, mogu se pronaći na sajtu Grada, a predaju se u Uslužni centar Gradske kuće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.