Subotica: Grad i pokrajina pomažu poljoprivrednicima

Pomoću Garancijskog fonda AP Vojvodine, poljoprivrednici sa teritorije Subotice moći će da dobiju povoljne kredite za nabavku mreže za protivgradnu zaštitu i sistema za navodnjavanje, dok će grad sufinansirati optlatu dela kamate.
Pomoću Garancijskog fonda AP Vojvodine, poljoprivrednici sa teritorije Subotice moći će da dobiju povoljne kredite za nabavku mreže za protivgradnu zaštitu i sistema za navodnjavanje, dok će grad sufinansirati optlatu dela kamate.

U Gradskoj kući potpisan je "Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa u realizaciji Konkursne linije za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita namenjenih finansiranju kupovine nove opreme za navodnjavanje i protivgradnu zaštitu kroz sufinansiranje dela kamate za nalogodavce po garancijama Fonda sa teritorije grada Subotice" i to je prvi akt ove vrste u našoj zemlji.

"Do sada smo imali kredite putem Fonda za razvoj privrede i Fonda za razvoj poljoprivrede i svi znamo da smo sa tim kreditnim linijama imali dosta problema, prvenstveno u otplati", objasnio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Ovo je sada, kaže on, jedan ozbiljan iskorak u smislu da je lokalna saouprava je obezbedila 18,5 miliona dinara za udruživanje sredstava i kreditiranje kamata za kredite koji će uzeti poljoprivrednici.

"Sa ovim iznosom naši poljoprivredni proizvođači mogu da povuku sredstva iz poslovnih banaka ukupno u visini od blizu 200 miliona dinara", rekao je on.

Krajem nedelje biće raspisan konkurs za poljoprivredniike, a pojedinačni krediti će biti od 20 do 50 hiljada evra. Zahvaljujući Garancijskom fondu, poljoprivrednici će dobiti kredite po izuzetno povoljnim uslovima, a dokumentaci o otplati rate doneće u Gradsku upravu, gde će im biti refundiran iznos za kamatu.

Kako Garancijski fond na ovaj način podržava i žensko preduzetništvo, gradonačelnik Maglai je najavio da očekuje podršku koalicije da se na ovaj način pomognu i Subotičanke koje žele da pokrenu sopstveni biznis.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.