FOTO: Gde je Srbija po "pameti" kada se uporedi sa državama SAD?

Univerzitet u Alabami napravio je kartu i uporedio američke države sa državama sveta po nivou obrazovanja.
Kako su objasnili na Univerzitetu, Amerikanci misle da su najbolji u svemu, kada je u pitanju bogatstvo, sloboda itd, pa su odlučili da im pokažu da su "podjednako glupi ili pametni kao i drugi građani sveta".
 
"Sakupili smo podatke i uporedili nivo obrazovanja (najviše smo obratili pažnju na visoko obrazovanje) u svakoj američkoj zemlji u uporedili sa državama sveta", napisano je na sajtu Univerziteta.
 
Stanovnici Masačusetsa se smatraju najobrazovanijim, jer je ta država upoređena sa Norveškom koja je najpoznatija po kvalitetnom visokom obrazovanju. Zapravo severoistočni krajevi su najbolji prošli, jer su upoređeni sa zemljama sveta u kojima je obrazovanje na najvišem nivou.
 
Srbija je upoređena sa Montanom. 
 
Autor: B92
  • dental floss

    04.02.2016 13:34
    i might be moving to montana soon...
  • Miki

    04.02.2016 01:55
    Jos nismo lose ni prosli , steta sto svako pametan bezi odavde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.