VIDEO: Rečna policija spasla guščja jaja

Rečna policija našla se u neobičnoj akciji kada su guščja jaja vratili u gnezdo iz koga su ispala.
Oni su ovo spasavanje zabeležili na video snimku.
 
- Pokušali smo sa jedne strane, ali smo se malo isprljali. Sad idemo sa druge strane ako nas ne napadnu gusani - rekli su policajci.
 
Oni su u svojoj redovnoj patroli uočili uznemirene ptice na Konjskom ostrvu u Beogradu (Malom ratnom ostrvu). Jaja su ispala van gnezda, a policajci su ih premestili na bezbedno mesto. 
 
  • pilićar

    19.05.2016 09:37
    i policajci su ljudi,uvek bili
    Ne umanjujući ovaj podvig dobrih ljudi, a znamo da rečna policija često ima priliku da iskazuje humanost, potrebno je objasniti da ptice, u toku ležanja, naprave "reviziju" svojih jaja i izbacuju mućkove, jaja ne mogu tek tako da ispadnu. Drugo, ako su jaja bila dugo van gnezda, opet je besmisleno spašavati ih jer su se guščići u njima ohladili i uginuli. Videli smo da je gnezdo puno jaja i bez tih van njega, znači da će biti sasvim dovoljno dece u nizu.
    U svakom slučaju, lep gest, imao sam prilike da se srećem sa novosadskom rečnom policijom na Dunavu pre ohohoho godina, kada sam kao dete sa svojim roditeljima kampovao kod Suseka, bili su nam komšije u pravom smislu te reči. Šteta što već duže vreme nemaju svoje čamce i praktično su postali rečni policajci na obali, a to je možda tema za istraživačko novinarstvo i podsticaj opštini da nabavi čamce.
  • Lala

    18.05.2016 22:35
    Crnjak..
    Ministar jaja..alias Nesa Poaro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.