FOTO: Firma napravila parking za žene jer "ne znaju da voze"

Jedan od najustaljenijih stereotipa vezanih za žene jeste onaj da ne znaju da voze automobile ili bar da njihova vožnja iziskuje dodatne napore.

Čini se da su vlasnici kineske kompanije Tonglu Servis odlučili da taj stereotip pretvore u politiku firme, bar kada je reč o parkingu pred objektomkraj autoputa Hangxinjing na jugoistoku države.

Naime, na parkingu se nalaze posebna mesta namenjena isključivo ženama, uz "prigodnu" roze boju i praktične šire linije koje omeđuju parking prostor. Procenjuje se da je osam mesta za žene veće i do 50 odsto od standarda.

Pan Zhuren, direktor kompanije Tonglu, rekao je da su nova mesta na parkingu napravljena nakon što je primetio kako se žene "bore" s veštinom parkiranja, da ne znaju da voze u rikverc i da uzrokuju metež.

Naravno, društvene mreže su ubrzo doprinele popularizaciji parkinga.

Slični parkinzi postoje i u Australiji, Švajcarskoj i Nemačkoj. Ipak, "ženski prostor" u ovim zemljama stvoren je kako bi se ženama osiguralo smanjenje rizika od fizičkog napada, a ne zato što "ne znaju da voze".

  • N alijas Fitipaldi

    02.06.2016 11:47
    @Orion
    Nikad nisam bila kao većina ;-)
  • V

    02.06.2016 11:21
    bahatost
    Da su muski bahatiji u voznji je istina ali zene su losiji vozaci.
  • MK

    02.06.2016 10:50
    Retardi mogu biti bilo kog pola Orin ako nisi znao ili si samo sovinista ;). Ko kako vozi je individualna stvar i nema zaista apsolutno nikakve veze sa polom. Primera radi ja imam mladju sestru i brata. Brat vec nekoliko godina vozi reli trke i postize odlicne rezultate a poenta price je sto su ga sestra i mama ucile da vozi. I dan danas on tvrdi da je sestra mnogo bolji vozac od njega samo sto nju ne interesuje ta vrsta "sporta". Tolko o toj sovinistickoj konstataciji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti