FOTO: Rusija zabranila Dureks kondome

Ministarstvo zdravlja Rusije zabranilo je Dureks kondome.
Ministarstvo kao razlog navodi pre svega to da britanska kompanija kontraceptivnih sredstava nije registrovana po ruskim propisima.
 
"Nisu se registrovali na pravi način. Društvo mora da poštuje zakon", kažu u ministarstvu.
 
I direktor Roseljhoznadzora Mihajl Maruško kaže da, ukoliko Dureks planira povratak na rusko tržište, mora da ponovo uradi mnoge testove, kao što su tehnički, toksikološki... "Imaju dve opcije - ili da osnuju novu kompaniju ili da promene sadašnji način poslovanja. Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, međutim, vest očigledno pogađa mnoge", rekao je on.
 
Građani vlastima nisu ostali dužni.
 
 
  • Black Marry

    20.06.2016 14:21
    Zabranili kondome u drzavi gde AIDS desetkuje stanovnistvo. Nema veze, vazno je da smo mi bratski narod.
  • Cockney Call

    18.06.2016 15:20
    Vladica Putler, vodi ovu lepu i moćnu državu u period između robovlasništva i feudalizma. Pretpostavljam da će građani na svoje splovilo navlačiti finu kožicu od staroruskog međeda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.