VIDEO: Tuča američkog diplomate i ruskog policajca

Ruska televizija NTV prikazala je snimak na kojem se, kako navode, vide ruski policajac i američki diplomata kako se tuku na ulazu u Ambasadu SAD u Moskvi.
Američka ambasada još nije komentarisala taj događaj.
 
Prve informacije o ovoj tuči objavio je krajem juna Vašington post, pozivajući se na izjave američkih diplomata, koji su za incident optužili policajca. Ruski zvaničnici pak tvrde da je diplomata napao policajca.
 
Na snimku NTV-a vidi se kako se ispred sporednog ulaza u ambasadu zaustavlja taksi i diplomata koji se kreće ka vratima. U tom trenutku je iz stražarske kućice izašao uniformisani muškarac koji je oborio diplomatu na zemlju.
 
Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova rekao je da je policajac želeo da proveri dokumente i uveri se da ta osoba ne predstavlja opasnost za ambasadu, ali i da ga je taj muškarac udario laktom u glavu. Rusko ministarstvo spoljnih poslova tvrdi da je službenik ambasade, u stvari, agent Centralne obaveštajne agencije.
 
  • Zivan

    08.07.2016 23:44
    Diplomata je lice pokrio maskom. Pravilo je da policajac proverava svakog ko ulazi u ambasadu, a diplomata nije hteo da pokazze isprave. Na filmu se vidi da je cilj diplomate bio da jednim delom tela bude u vratima, kako bi se docepao teritorije gde obezbedjenje nema nikakva prava. Policajac je pokusao da ga spreci, ali nije uspeo, posto je, zapravo, diplomata gurnuo zandara. Inacce nije rec o nepoznatom diplomati, vec o trecem sekretaru ambasade SAD...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.