VIDEO: Rus u balonu prešao pola sveta

Ruski avanturista Fedor Konjuhov blizu je ostvarenja svog cilja da samostalno u balonu obleti oko sveta bez stajanja, izjavio je danas njegov sin.

Konjuhov je sa današnjim danom prešao više od pola puta od kada je 12. jula krenuo iz Nortema u Australiji u balonu punjenim helijumom i toplim vazduhom. Njegov sin Oskar Konjuhov kaže da se 65-ogodišnji avanturista bori sa manjkom sna, smrzavajućim temperaturama i ledom u maski za kiseonik.

Prema proceni sina, balon Konjuhova je prešao 20.000 kilometara do danas, a ostalo mu je da pređe još 13.000 kilometara da obleti zemljinu kuglu. Konjuhov treba da stigne nazad u Australiju u nedelju, 12. dana od početka puta.

Prethodni rekord je ostvario američki avanturista Stiv Foset koji je samostalno okružio planetu u balonu za 13 dana i osam sati, 2002. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.