Kinez izgubio novčanik, pa završio u izbegličkom centru

Jedan kineski turista, koji je u Nemačkoj izgubio novčanik, potpisao je nakon toga pogrešne papire i završio u izbegličkom centru.
Krištof Šluterman, zvaničnik nemačkog Crvenog krsta koji upravlja izbegličkim centrom, izjavio je danas da je kineski turista "pokrenuo mašineriju iz koje posle nije mogao da izađe". Njegovi problemi počeli su početkom jula kada je izgubio novčanik nakon što je doputovao u Štutgart.
 
Zvaničnici pretpostavljaju da je on, umesto da ode u policiju i prijavi krađu, nekako završio u službi koja mu je dala da potpiše zahtev za azil. Odatle je upućen u Dortmund, a potom u izbeglički centar u Dulmenu.
 
"On je samo radio ono što mu je rečeno", kaže Šluterman, koji napominje da je brzo uočio tog čoveka jer se, kako objašnjava, "razlikovao od drugih i bio je krajnje bespomoćan".
 
Uz pomoć aplikacije za prevođenje, a potom i prevodioca - radnika u jednom kineskom restoranu, postalo je jasno da je Kinez želeo da putuje dalje, u Francusku i Italiju, a ne azil.
 
Kako je Šluterman naveo, nemačkim zvaničnicima je trebalo 12 dana da utvrde o čemu se zapravo radi i 31-godišnjeg turistu upute na pravu stranu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.