Baka optužena da je piratizovala video igru

Kristinu Mekmilan, osamdesetšestogodišnju baku iz Ontarija, neprijatno je iznenadio jedan e-mail.

U poruci od Canadian Intellectual Property Rights Enforcement, koju joj je prosledio Internet provajder, bilo je napomenuto da je piratizovala igru Metro 2033 i da zbog toga može biti kažnjena u iznosu i do 5.000 dolara. Kako je gospođa Mekmilan naglasila, nije joj ni poznata ta igra, kao ni da ju je igde downloadovala, posebno naglašavajući da u domaćinstvu jedino ona koristi svoj kompjuter. 

U krajnjem slučaju, moguće je i da je neki komšija koristio njenu Internet konekciju.

Kako je gospođa Mekmilan izjavila, poruka je vrlo nejasno bila napisana, bez konkretnog objašnjenja kolika je tačno kazna i slično, samo da kazna može biti i 5.000 dolara i da joj je traženo da unese broj kreditne kartice.

Ona je odlučila da za sada ignoriše poruku i čeka da vidi šta će se dalje desiti jer sumnja da će cela stvar eskalirati do stvarne tužbe. Na kraju, ovo može da bude i prazna pretnja kako bi se od manje verziranih korisnika strahom iznudio novac, taktika koja nije uopšte retka i donekle podseća na čuvena pisamca koja su stizala i korisnicima interneta u našem okruženju od provajdera sa napomenama da su nelegalno preuzimali filmove.

Sama poruka koju je gospođa Mekmilan dobila ne znači ništa i prema mišljenju stručnjaka nema nikakvo pokriće.
 

  • Noname

    02.11.2016 12:06
    !?
    Ovo je kao da ste objavili vest u kojoj piše da je baka dobila mail da indijski princ želi da joj pokloni 1000000 dolara ili da se u njenoj blizini nalaze devojke koje bi želele da imaju seks sa njom...

    napravili ste "vest" od spam/phishing maila koji je dobila neka n osoba negde u svetu.... svaka čast... J. Vučićević da pozavidi...

    Evo ja jutros dobio mail da mi mali penis... možete od toga da napravite reportažu... pustiću vas i da ga slikate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti