VIDEO: Oborili rekord Ajaksa i dobili 27 gajbi piva

Fudbaleri škotskog petoligaša Ist Kilbrajda oborili su svetski rekord star 44 godine.
Oni su proteklog vikenda 27. pobedom u nizu za jedan trijumf nadmašili učinak Ajaksa iz sezone 1971/1972. Škoti nisu ušli u Ginisovu knjigu rekorda jer se peti rang takmičenja ne smatra relevantnim, ali su nagradu dobili od holandskog kluba.
 
Ajaks je poslao svoju klupsku televiziju da isprati obaranje ovog rekorda, a legendarni golman te ekipe Edvin van der Sar im je u ime kluba uručio 27 gajbi piva.
 
"Ovo je veliko olakšanje za sve nas. Mi smo amateri, igramo fudbal iz čiste ljubavi, ali kad dođeš ovako blizu rekorda, svi oko tebe počinju da stvaraju veliki pritisak. Nije lako igrati u takvim uslovima, ali uspeli smo. Hvala ljudima iz Ajaksa i Van der Saru što su ispratili naš uspeh", rekao je trener škotskog kluba Martin Lauhlan.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti