FOTO: Zbog prijemnog ispita zatvoreni putevi i odloženi letovi u Južnoj Koreji

Privremeno odlaganje letova, zatvaranje puteva i zabrana saobraćaja kamiona u delovima Južne Koreje neke su od vanrednih mera koje su danas uvedene kako bi đaci imali najbolje uslove za polaganje prijemnih ispita na fakultetima.
Više od 606.000 đaka danas polaže ispit koji može da odredi njihovu budućnost. Đaci se za taj ispit spremaju godinama jer im je to šansa da upišu neki od elitnih fakulteta koji će im omogućiti uspešnu karijeru, pa čak poboljšati i bračne izglede.
 
Saobraćaj na putevima je zaustavljan kako bi đaci stigli na vreme na ispit, a državne kancelarije i kompanije, pa čak i berza, počeli su radno vreme sat kasnije.
 
 
Popodne će sva sletanja i uzletanja aviona biti obustavljena na pola sata u vreme testa slušanja jezika.
 
Radovi na mnogim gradilištima su odloženi, a velikim kamionima je zabranjeno da prolaze putevima blizu mesta gde se održavaju testovi. Hiljade roditelja molilo se u hramovima i crkvama, gde su sveštenici držali posebne sesije za studente.
 
 
Ispit se održava na 1.183 mesta, počinje oko 9 časova sati po lokalnom vremenu i završava se uveče.
 
Ogroman pritisak da dobro urade ispit smatra se uzrokom depresije tinejdžera, kao i visoke stope samoubistava koja je među najvišim u svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.