Radnik Gugl-a živi u kombiju, uštedi 90 odsto plate

Kada je 23-godišnji Brendon iz Masačusetsa došao da radi u Gugl živeo je u najjeftinijem dvosobnom stanu koji je plaćao 2.000 dolara mesečno, a kako bi uštedeo počeo je da živi u kamionu ispred kompanije.
"Shvatio sam koliku zapravo sumu novca izdvajam za stan u kojem čak ni ne boravim stalno, gotovo nikad nisam dolazio kući. Nisam mogao da se pomirim sa činjenicom da toliki novac jednostavno bacam u vodu. Plaćao sam nešto što mi nije trebalo umesto da sam štedeo i ulagao u budućnost", rekao je Brendon.
 
Počeo je planirati život u kamionu, nakon što je primljen za stalno u kompaniju u San Francisku. Kamion je platio 10.000 dolara te napravio blog na kojem je delio svoje štedne avanture. Život u kamionu Brendona košta tek 121 dolar mesečno. One ne koristi struju, a račun za telefon mu svakako plaća Google.
 
"Ne posedujem ništa od stvari koje zahtevaju struju. Kamper ima nekoliko sijalica koje su ugrađene u njega, a imam i baterije koje se aktiviraju na pokret. Glavne stvari koje imam su krevet, ormarić i vešalica za kapute", priča Brendon.
 
Kada je reč o hrani i kupanju, Brendon sve završava na kampusu Gugla. Tamo doručkuje, ruča i večera, a tušira se u teretani.
 
Brendon će na ovaj način uštedeti i do 90 odsto svojih prihoda, a novac će iskoristiti kako bi otplatio studentski kredit od preko 20.000 dolara. Do sada je otplatio nekoliko hiljada dolara kredita te se nada kako će u narednih šest meseci uspeti da otplati celokupni iznos. Inače se studentski krediti otplaćuju prema 10-godišnjem ili 20-godišnjem planu.
 
Njegov kamion parkiran je na parkingu Gugla, što znači da Brandon štedi novac i za prevoz do posla.
  • niko

    28.11.2016 08:46
    Grebanje nije štednja. Običan jedan grebator, stipsa i prljavko. Tom logikom najštedljivije je ni ne roditi se. Al mu je život...
  • Nikad robom

    27.11.2016 21:17
    Bravo. Podseca me na mene. Oslobadjanje od stega kapitalizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.