Obogatio se greškom banke, sve potrošio na drogu i striptizete

Australijanac Luk Mur (29) koji se greškom banke "obogatio" i potrošio pare na skupe automobile, striptizete i drogu, oslobođen je optužbi jer je sudija presudio da "čovek ne može biti kriv za grešku koju je počinio kompjuter."
Mur je bio nezaposlen i živeo je na socijalnoj pomoći, u gradiću 200 kilometara od Sidneja, kad mu je banka greškom kompjutera odobrila veliko prekoračenje računa.
 
Dve godine živeo je raskošno sve dok ga policija nije uhvatila. Počastio se luksuznim Aston Martinom, Maseratijem kao i manjim brodom, a trošio je i na potpisane predmete slavnih, kao i na striptizete i drogu. Iako je osuđen na četiri godine zatvora, prošle nedelje sud je uvažio njegovu žalbu u kojoj je tvrdio da nije obmanuo nikoga, a sud se složio. 
 
Osim na potpisani uokvireni dres Majkla Džordana, trošio je i na druge slične predmete, a u kolekciji su mu potpisani predmeti Ejmi Vajnhaus, Boba Dilana, članova Led Cepelina... 
 
Umesto da javi banki za grešku, digao je ukupno 2,1 milion australijskih dolara te ih raspodelio na više drugih računa, a na kraju i potrošio. Danas živi s majkom i studira pravo. 
  • Idi begaj

    12.12.2016 16:27
    Mogo je i da kupi diplomu i postane predsednik.
  • obećanje ispunjenje

    12.12.2016 12:26
    naslov zvuči kao opis nečije političke karijere
  • Srećko

    12.12.2016 12:22
    Ova priča mi je ulepšala dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva