Biciklista star 105 godina prešao 22 kilometra za sat vremena

Francuz Rober Maršan, koji ima 105 godina, prešao je danas 22,5 kilometra za sat vremena u sali u Parizu, čime je postavio rekord u kategoriji takmičara iznad 105 godina.
"Dobro sam", rekao je nekadašnji vatrogasac pošto je prešao 90 krugova na pisti uz uzvike gledalaca i novinara, i dodao da je sam iznenađen svojim podvigom.
 
Maršan je pre tri godine na istoj pisti prešao 26,9 kilometara takodje za sat vremena.
 
Međunarodna biciklistička unija trebalo bi da sprovede antidoping test pre zvaničnog priznavanja Maršanovog podviga.
 
Rođen 26. novembra 1911. godine, Maršan, koji živi na širem području Parizu, preživeo je dva svetska rata, hladan rat, a i godinama je radio kao vozač u Venecueli i Kanadi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva