VIDEO: Poštanske markice u čast Dejvida Bouvija

Britanska Kraljevska pošta (Royal Mail) od 14. marta pušta u promet specijalno izdanje poštanskih markica sa slikama Dejvida Bouvija.
Ovo je prvi put da će Kraljevska pošta u promet pustiti markice s likom nekog izvođača ili drugog umetnika. U kolekciji će se naći 10 markica. 
 
Na šest markica naći će se slike sa kojima su ukrašeni omoti njegovih albuma "Hunky Dory", "Aladdin Sane", "Heroes","“Let’s Dance", "Earthing" i "Blackstar". Na preostale četiri će biti prikazan Bouvi na svojim nastupima sa turneja "Ziggy Stardust", "The Stage", "The Serious Moonlight" i "A Reality". 
 
"Bouvi je čak pet decenija bio 'za kormilom savremene kulture' i dosta je uticao na mnoge generacije uspešnih muzičara, umetnika, dizajnera i pisaca", rekao je Filip Parker, strateški menadžer Kraljevske pošte i dodao da ovo izdanje poštanskih marki slavi Bouvijevu unikatnu ličnost. 
 
Bouvi je preminuo prošlog januara posle teške borbe sa rakom, nedugo pošto je izdat njegov zadnji album pod nazivom "Blackstar". 
 
  • TK

    29.01.2017 05:54
    bio jedan bouvi
    lep gest engleza da bouvi ostane upamcen, to bi svako pristojan rekao. Ali, postoji i ona druga strana, nepristojnost, kad bi rekli, i na mrtvima se zaradjuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.