Liberland dobio i svoje pivo

Vid Jedlička i njegov Liberland dobili su svoje pivo.

Praška prodavnica Galerija piva odlučila je da podrži ideju slobodne države Liberland nudeći poseban set zanatskog napitka od hmelja. U proizvodnji tog Liberbira koriste se odabrane cvetne šišarke hmelja i voda sa Rudne gore na češko-nemačkoj granici.

Na toj gori otvoren je prvi rudnik uranijuma u ​​istoriji. Cilj saradnje između praške Galerije piva i slobodne države Liberland nije samo promocija libertarijanskih ideja već i finansiranje rasta Liberlanda. Od svakog prodatog Liberbira 10 centi polaže se na račun Jedličkine države.

Trenutno u ponudi imaju pivo sa 6,5 odsto alkohola, a sadrži tri vrste hmelja i dve vrste slada. Prodavaće se u staklenim bocama od 0,75 litara pa do boca od 20 litara. Već se planira i širenje jer bi, kako prenose mediji, trebalo da se pokrene licencirana proizvodnja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.