"Gučiju" zabranjeno da organizuje modnu reviju na Akropolju

Ministarstvo kulture Grčke odbilo je zahtev italijanskog modnog giganta Guči da tokom leta na atinskom Akropolju organizuje modni događaj.
Ministarka kulture Lidija Koniordu rekla je za državnu televiziju da je grupa stručnjaka iz tog ministarstva odbila zahtev, dodavši da se ona s tim u potpunosti slaže.
 
"Imamo dužnost da štitimo značaj (Akropolja) globalnog simbola demokratije i slobode", objasnila je grčka ministarka.
 
Akropolj se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.
 
Zahtevi za komercijalnu upotrebu antičkih spomenika u Grčkoj u najvećoj meri nisu odobravani. Pevačici Dženifer Lopez 2008. godine nije odobren pristup Akropolju za modno fotografisanje.
 
Snimci tog lokaliteta prikazani su u filmu iz 2014. godine The Two Faces of January, u kojem glavne uloge tumače Vigo Mortensen i Kirsten Danst.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti