Vikipedija: Tomislav Nikolić "pre svega grobar"

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić predstavljen je na srpskohrvatskoj Vikipediji kao političar, ali i kao "pre svega grobar".
Urednici na slobodnoj internet enciklopediji "definisali" su Nikolića po profesiji po kojoj je, osim predsedničke funkcije, najpoznatiji među građanima Srbije.
 
Inače, Nikolić je početkom devedesetih dve godine proveo na mestu tehničkog direktora JKP "Gradska groblja" u Kragujevcu. Opis da je "pre svega grobar" stoji na Vikipediji najkasnije od 11. aprila ove godine kada je stranica poslednji put izmenjena. 
 
Autor teksta o Nikoliću poziva se na izvore kao što su zvanična prezentacija Srpske radikalne stranke, ali i novinske članke poput "Članovi srpskog Parlamenta optužuju predstavnike NVO za anti-srpsku kampanju" i slično. 
 
  
 
Na srpskoj verziji Vikipedije ne postoji odrednica da je Nikolić "pre svega grobar". Tekst o Nikoliću možete pročitati OVDE.
 
Ovo nije prvi put da se ovakve šale pojavljuju na Vikipediji. Tako je, recimo, Čarli Šin bio predstavljen kao "pola čovek-pola kokain", dok je prvi zakon termodinamike bio da se o termodinamici ne govori. Više o ovim viki-šalama možete pročitati OVDE.
  • @Птић ругалац

    09.05.2017 01:20
    rugala se koza ovci
    Sreca pa Nikolic nije trcao za Tacijem, Izetbegovicem i ostalim "srbomrziteljima" i sto Sonja Liht podrzava stranku koju je osnovao a iz koje su ga izbacili (tj. sam je izasao ali mu oni ne daju da se vrati)
  • Sorosev placenik

    08.05.2017 23:18
    Utopija je u osnovi nesto dobro.
  • Kolega sa faksa

    08.05.2017 23:15
    Sonja liht podrzava Vucica. Ukoliko je surovanje sa njom argument da li je neko dobar ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.