Od rimske "šugave" jelke biće napravljena kućica za dojilje i suveniri

Rimska novogodišnja jelka, nazvana "šugavko" zbog otužnog izgleda, dobiće novu šansu za dostojanstveni život - deblo će biti iskorišćeno za gradnju kućice za dojenje u glavnom italijanskom gradu, objavile su gradske vlasti.
"Šugavko" će tako dobiti "novi život", objavila je gradska uprava u saopštenju.
 
Drvo gotovo bez iglica koje je uvenulo i pre nego što je postavljeno na Trgu Venecija u centru Rima, biće uklonjeno sutra uveče i isečeno u cepanice. Deo drva biće iskorišćen za izradu suvenira i umetničkih dela, dodala je gradska uprava. Planinska opština Val di Fijeme, koja je drvo donirala Rimu, izgradiće od njega sklonište za dojilje i vratiti ga Rimu.
 
Odluka o recikliranju "šugavka" očekivala se, ali svejedno ju je pratio haos. Radnici su najpre skidali ukrase s jelke visoke 21 metar a potom je ponovo kitili jer uprava još nije donela konačnu odluku o njenoj sudbini.
 
Priča o "šugavku" postala je popularna širom sveta izazivajući podsmeh. Gradska uprava koju vodi gradonačelnica Virdžinija Radži iz populističkog Pokreta pet zvezda bila je meta kritika zbog nabavke ofucane jelke na koju je potrošeno skoro 50.000 evra.
 
"Šugavko" je pronašao mesto i u političkim odmeravanjima, pa je guverner Lombardije Roberto Maroni iz ultradesne stranke Severne lige poručio da bi se čitava Italija pretvorila u "šugavka" ako bi Pokret pet zvezda pobedio na opštim izborima 4. marta.
  • Kaligula

    10.01.2018 22:41
    Sta cemo sa nasom preplacenom jelkom i fontanama? AV dojilje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti