Uhapšen zbog torbe pune kljova mamuta

Meštanin ruskog Stavropoljskog kraja priveden je na Međunarodnom aerodromu Jemeljjanovo u Krasnojarsku u istočnom Sibiru, nakon što je u njegovom prtljagu pronađena torba sa kljovama mamuta, teška deset kilograma, saopšteno je iz okružne sibirske policije.
Uhapšen zbog torbe pune kljova mamuta
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da je prilikom pregleda prtljaga pri ulasku na terminal, policija pronašla torbu sa delovima kostiju koje podsećaju na kljove mamuta.
 
Iz policije dodaju da mladić (25) nije imao dozvolu za prenos predmeta od kulturološke vrednosti.
 
Mladić je tvrdio da je torbu našao u blizini kante za otpatke na ulici i da ju je poneo kući, u nadi da će od kostiju moći da napravi suvenire.
 
Nakon što su stručnjaci Krasnojarskog muzeja lokalne istorije pregledali sadržaj torbe, ustanovljeno je da su osam fragmentata kosti, zapravo, delovi kljova mamuta, dok je jedan fragment deo kljove morža.
 
Stručnjaci tvrde da su fragmenti kljova mamuta stari više od 4.500 godina, prenosi TASS. Osumnjičeni bi mogao da bude kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 708 dolara, zbog izbegavanja da pronađene predmete od kulturološke vrednosti, koji su pronađeni tokom radova na iskopavanju, preda državnim vlastima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.