17. januar najdepresivniji dan u godini

Naučnici već godinama analizirajući statističke podatke utvrđuju najbolje i najlošije dane u godini. Ako im je verovati, onda će ponedeljak, 17. januar biti najtužniji i najdepresivniji u 2011. godini.

Naučnici već godinama analizirajući statističke podatke utvrđuju najbolje i najlošije dane u godini. Ako im je verovati, onda će ponedeljak, 17. januar biti najtužniji i najdepresivniji u 2011. godini.

Naučnici sa danskog univerziteta Northeastern i fakulteta za tehnologiju uradili su analizu 300 miliona tvitova koje su korisnici interneta objavljivali u protekle tri godine. Pronašli su ključne reči i na osnovu njih napravili "prognozu". Naveli su da je njihovo istraživanje pokazalo da je januar mesec kada postoji najveći rizik od otpuštanja radnika, dok radnici daju otkaze krajem maja i početkom avgusta, prenosi New York Post.

Psiholog Cliff Arnall je došao do matematičke formule koja dokazuje da je 17. januar najdepresivniji dan u godini. Naime, tog dana sklapaju se faktori svojstveni depresiji, među kojima su pprekršena novogodišnja obećanja, nagomilani računi, strah od gubitka posla i sve to u kombinaciji sa hladnim vremenom i sivilom je sasvim dovoljno da se 17. januar proglasi najdepresivnijim.

Samo šest meseci kasnije čeka nas najsrećniji dan u godini, a to je 17. juni.

Takođe, istraživanje je pokazalo da se parovi najčešće vere u februaru, a to se ponaprije može zahvaliti Danu zaljubljenih, 14. februara. Do raskida najčešće dolazi u letnjem periodu, jer muškarci i žene tada češće varaju svoje partnere. Takođe, zabeleženo je da se najviše žena porađa u julu, a najmanje raskida je tokom Božića.

  • r

    07.01.2011 19:17
    greska
    nije šest nego pet meseci
  • Andro

    06.01.2011 18:47
    Sigurno
    Meni će definitivno biti najdepresivniji, jer se tog dana vraćam na posao s godišnjeg odmora...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti