Rus napravio barku za život u budućnosti

Novi model življenja u budućnosti predstavio je ruski arhitekta Aleksandar Remizov.
Novi model življenja u budućnosti predstavio je ruski arhitekta Aleksandar Remizov.

Plutajuća zgrada ili "Barka" može da primi i do 10.000 ljudi. Napravljena od drveta, čelika i snažne ETFE plastike, može biti prilagođena svim okruženjima i potrebama. Celom površinom obložena je solarnim panelima koji bi skupljali energiju Iako je još uvek reč o prototipu, ruski arhitekta veruje da bi "Barka" mogla biti korišćena za različite namene, od apartmana, kancelarija do hotela, a u nju bi moglo da se smesti do 10.000 osoba, prenosi CNN.

Barka je prilagodljiva svim okruženjima, može i da pluta, a njena struktura je tako dizajnirana da omogućava brzu konstrukciju. U centru zgrade postavljen je generator električne energije koji koristi snagu vetra, a objekat je sa spoljne strane obložen solarnim pločama. Ako bi zgrada bila postavljena na vodi, Remizov tvrdi da bi koristila termalnu energiju vode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti