Svetski šampionat u slanju SMS poruka

Svet je dobio nove šampionke u brzom slanju SMS poruka. Reč je o Kristini Sales Ansines (20) i Dženifer Sales Asines (15) iz Paname.

Svet je dobio nove šampionke u brzom slanju SMS poruka. Reč je o Kristini Sales Ansines (20) i Dženifer Sales Asines (15) iz Paname, koje su pobedile na svetskom prvenstvu u ovoj disiplini, "LG Mobile Worldcup World Championship", održanom u Njujorku.

Takmičenje je održano u istorijskom zdanju Gotam gradske skupštine u Njujorku, gde su nove šampionke izborile pobedu u konkurenciji takmičara iz 16 zemalja i osvojile nagradu od 100.000 američkih dolara. U svakoj rundi takmičari su imali zadatak da na svojim telefonima, bez greške, ispišu rečenice prikazane na LG plazma ekranima.

Čeong Kit Au iz Australije je obezbedio svoje mesto u čuvenoj Ginisovoj knjizi rekorda, otkucavši 264 slovna karaktera za jedan minut i 17 sekundi, nadmašivši prošlogodišnjeg šampiona i Ginisovog rekordera Pedra Matijasa za čak 43 sekunde.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.