NASA pomogla oko domaćeg zadatka

Desetogodišnjak iz Škotske bio je zapanjen kada je dobio pismo od Američke svemirske agencije.
esetogodišnjak iz Škotske bio je zapanjen kada je dobio pismo od Američke svemirske agencije.

Kristofer Alan (10) iz Pejslija radio je domaći zadatak čija je tema bila spejs šatl, ali nije bio zadovoljan objašnjenjima u školskom udžbeniku, niti enciklopedijama koje je pronašao kod kuće.

Na Internetu je pronašao adresu agencije NASA, i poslao im je pismo u kom se raspitao o istoriji programa slanja šatlova u svemir.

"Bio sam presrećan, mislio sam da nikada neću dobiti odgovor, jer NASA verovatno dobija hiljade mnogo ozbiljnijih pisama dnevno", rekao je on za "Dejli mejl".

Mališan je dobio detaljne odgovore na sva postavljena pitanja, spisak sajtova sa opširnijim objašnjenjima, kao i nekoliko "poslastica", odnosno zanimljivih informacija koje nisu dostupne široj javnosti.

"Čak su mi otkrili da će stari delovi šatla Diskaveri biti iskorišćeni za letelicu kojom planiraju da pošalju ljude na Mars", rekao je ponosni Kristofer.

Pored "pomoći" za domaći zadatak, NASA je dečaku uputila i lično pismo od šefa obrazovne komunikacije.

"Dragi Kristofere, tvoje interesovanje za program slanja ljudi u svemir je izuzetno i za svaku pohvalu. Nadam se da će ti ovi podaci pomoći, da ćeš dobiti odlične ocene i da ćeš nastaviti da se zanimaš za nauku. Možda ćeš jednog dana raditi za nas", piše u pismu.
  • Limančica

    02.02.2011 07:35
    Tako se zainteresuju deca za buduće zanimanje! Svaka čast NASA-i na ovome.
  • 02.02.2011 04:41
    e ovo je vest.
    sad zamislite nekog našeg klipana npr. u TOPLANI koji dobije mail od deteta koje nešto pita...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.