Zabranili mu seks jer je glup

Viši sud u Britaniji zabranio je 41-godišnjem muškarcu seks zbog niskog koeficijenta inteligencije.
Viši sud u Britaniji zabranio je 41-godišnjem muškarcu seks zbog niskog koeficijenta inteligencije. Kako piše Dejli telegraf, muškarac je bio u vezi sa drugim muškarcem sa kojim je i živeo, a na sudu je rekao da ga je to činilo srećnim.

Uprkos tome, sud je odlučio da su seksualni odnosi za njega neprikladni i da on sa koeficijentom inteligencije 48 i smanjenom sposobnošću učenja ne shvata šta radi. Psihijatar koji je bio uključen u slučaj je čak želeo da zabrani seksualnu edukaciju ovom muškarcu, jer bi ga to samo zbunilo.

Sudija je rekao da je slučaj legalno, intelektualno i moralno kompleksan kao i seks i da sud mora da se prema tome odnosi posebno oprezno. On se ipak složio da Alan ne bi trebalo da stupa u seksualne odnose jer nema dovoljno mentalnog kapaciteta da shvati zdravstvene rizike povezane sa tim. Muškarac se prema odluci suda nalazi pod prismotrom da ne bi prekršio ovu neobičnu zabranu.

Britanske sudije u skladu sa zakonskom odredbom iz 2005. godine imaju pravo da donose odluke umesto osoba sa smanjenom nižom inteligencijom, kao što su odlazak na operaciju, abortusi i upotreba kontracepcije.
  • Sremac

    09.02.2011 10:59
    EU
    KOJA GLUPA EVROPA !!! AKO JE TO REPER KULTURE,PRAVOSUĐA,NAUKE-NE HVALA !
  • Šteta

    08.02.2011 18:28
    @Anonimus
    Niti da ikada ima seks!
  • 08.02.2011 07:08
    Po ovoj logici vecina nasih politicara ne sme da se bavi politikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.