Bizarna pitanja na razgovorima za posao

Da vas je neko smanjio na veličinu olovke i stavio u blender, kako biste se izvukli? Ako nemate odgovor na ovo pitanje, nemojte očekivati da će vas kompanija u kojoj ste konkurisali za posao ponovo pozvati.
Da vas je neko smanjio na veličinu olovke i stavio u blender, kako biste se izvukli? Ako nemate odgovor na ovo pitanje, nemojte očekivati da će vas kompanija u kojoj ste konkurisali za posao ponovo pozvati.

Vebsajt Glassdoor.com posvećen davanju poslovnih saveta, okupio je na jednom mestu najneobičnija pitanja koja poslodavci daju kandidatima, u želji da pokažu nezaposlenima u potrazi za poslom na kakve sve izazove mogu naići u jednom razgovoru.

"Kako biste reklamirali ping-pong loptice ako bi taj sport postao prevaziđen?" i "Objasnite kvantnu elektrodinamiku za dva minuta", neka su od bizarnih pitanja koja šefovi postavljaju ne očekujući tačan odgovor, već da bi videli kako se osoba snalazi u teškim situacijama, kažu stručnjaci, prenosi Srbijanet.

"Suština je da pokažete smisao za humor, interesovanje za učenje, timski rad i da volite intelektualni izazov", kaže Džon Meki, osnivač sajta BusinessSuccessCoach.net i autor knjige "Plan".

Top 10 najčudnijih pitanja:

1. Koja je filozofija borilačkih veština? – Aflac
2. Ocenite na skali od 1 do 10 koliko ste čudni. – Capital One
3. Koliko košarkaških lopti može da stane u ovu prostoriju? – Google
4. Ako biste mogli da budete superheroj, koji biste bili? – AT&T
5. Ako biste na turniru imali 5623 učesnika, koliko mečeva bi moralo da se odigra da bi se odlučio pobednik? – Amazon
6. Kako biste izmerili težinu slona bez korišćenja vage? – IBM
7. Koliko se boca piva nedeljno popije u gradu? – The Nielsen Company
8. Koji je kvadratni koren broja 2000? – UBS
9. Voz ide iz San Antonija za Hjuston brzinom od 60 milja na čas. Drugi ide iz Hjustona za San Antonio brzinom od 80 mph. Hjuston i San Antonio su udaljeni 300 milja. Ako ptica leti za San Antonio brzinom od 100 milja na čas, okrene se i vrati se nazad kad stigne voz iz Hjustona i zatim nastavi da leti između dva voza,  koliko će leteti pre nego što se vozovi sudare?
10. Šta biste uradili da ste upravo nasledili piceriju od ujaka? – Volkswagen

  • hm

    11.04.2011 10:32
    deseto pitanje je sasvim na mestu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.