Devojčici kobre najbolji prijatelji

Indijka Kajol Kan ima svega devet godina i među svoje najbolje prijatelje ubraja kraljevske kobre, iako je u detinjstvu čak tri puta bila na ivici smrti, upravo zbog ujeda ovih neobičnih ljubimaca.
Indijka Kajol Kan ima svega devet godina i među svoje najbolje prijatelje ubraja kraljevske kobre, iako je u detinjstvu čak tri puta bila na ivici smrti, upravo zbog ujeda ovih neobičnih ljubimaca.

Kajol je verovatno najmlađa indijska krotitetljka kobri, a skoro svakodnevno u svom selu Gatampur izvodi predstave za seljane, koji masovno dolaze da je vide kako kobre drži oko vrata, kao da je to najnormalnija stvar na svetu. "Moram priznati da se fenomenalno zabavljam s kobrama. Istina, bolelo me je kada su me ugrizle, ali bila je moja greška, jer sam ih izazivala", kaže mala Kajol.

Njen otac Tadž Muhamed (55) radi kao lovac na kobre u selu Gatampuru više od 45 godina. On je svoje veštine već preneo na sina Gulaba (28), ali prema svemu sudeći, njegova najmlađa ćerka će se, takođe, pridružiti porodičnom biznisu.

"Ne volim školu. Zabavnije mi je da radim sa zmijama", kaže Kajol.

Njena povezanost sa ovim stvorenjima, koja sasvim slobodno gmižu oko nje, znači da su joj ona najbolji prijatelji. Njeno prijateljstvo s ovim otrovnicama počelo je kada su je prvi put ugrizle za stomak. Kasnije je imala još dva ujeda, za obraz i ruku. Iako se poslednji put ozbiljno razbolela, uspela je da se oporavi u potpunosti. "Istina je da boli kada ugrizu, ali one ne žele da mi naude. Malo sam se uplašila kada sam videla krv od ugriza, ali moj otac je odmah reagovao, otrčao u šumu i doneo mi lek protiv otrova. Sada sam se potpuno oporavila", kaže Kajol.

Muhamed je najpoznatiji lovac na zmije i Indijci ga zovu i Bura (lovac na zmije). Iako ovaj posao i nije dobro plaćen, on voli da ga radi. Uglavnom zarađuje oko 14 funti za hvatanje zmija u seoskim kućama i prodavnicama. "Pomažem ljudima da se reše zmija koje uđu u njihovu kuću. Moj otac je hvatao zmije, ja to radim i moj sin će nastaviti s tim poslom. Veoma sam ponosan na svoju porodičnu tradiciju", kaže Tadž.

S obzirom na to da su okruženi zmijama, ova porodica stalno pri ruci ima i biljku za koju kaže da je najbolji protivotrov. Iako ne žele da kažu o kojoj biljci je reč, do sada im je uvek spasavala život. "Reč je o leku koji se brzo napravi, a sigurno pomaže. Meni je spasila život nekoliko puta, a pomogla je i Kajol", kaže Tadž.

Jedina koja je protiv te porodične tradicije je Salma Bano, majka, koja ne želi da joj ćerka odrasta uz zmije i nada se da će je proći ta faza, posebno jer je devojčica izbačena iz škole jer su joj u ruksaku pronašli kobre, koje je donela u školu. "Volela bih da ide u školu, poput ostale dece. Da je po mome, momentalno bih se rešila zmija, ali ona ih toliko voli da bi joj to slomilo srce. Pokušala sam da je nateram da uči, ali neće. Po čitav dan se igra sa zmijama", kaže Salma.

Upravo zbog svega, ova porodica nema mnogo gostiju, jer se svi klone kuće u kojoj su kobre kućni ljubimci. "Istina, retko ko nam dolazi. Mi smo se već navikli, ali najgore je za Kajol, koja nema prijatelja, jer deca na žele da se druže s njom. Mislim da će teško naći i muža, jer se stalno igra sa zmijama", kaže Tadž na kraju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.